Säkerhet & miljö

Säkerheten är god

Gisip arbetar efter gällande normer för mikrovågsteknik och följer i övrigt EUs maskindirektiv. Det är viktigt att poängtera att mikrovågor inte är någon farlig, joniserande strålning, som t ex röntgenstrålning.

Skador av mikrovågor kan dock orsakas då exponerade kroppsvävnader blir värmeskadade, ungefär på samma sätt som då man lägger handen på en varm spisplatta. I mikrovågsugnen händer i princip samma sak, men p.g.a. att värmen fördelas på volym i stället för yta känner man värmen komma långsammare och tar bort handen i tid innan brännskada uppstår. Gisips konstruktioner eliminerar risken för värmeskador. I våra torkar och ugnar stängs mikrovågorna effektivt inne med hjälp av ett aluminiumhölje, som är ett avskärmande material.

Alla Gisips produkter testas dessutom av oberoende testanstalter i samband med i driftsättning.

Diagram över mikrovågornas effekt: Mikrovågornas effekt

Skonsamt mot miljön

Att torka eller värma föremål med mikrovågor är en metod som är mycket skonsam mot vår yttre miljö. Till skillnad från olja och gasol, bildas inga avgaser eller koloxidutsläpp som har negativ påverkan på miljön och påskyndar växthuseffekten.

Dessutom är torkning och värmning med mikrovågor en mycket effektiv energiform, med hög verkningsgrad. I och med att mikrovågorna är djupverkande och verksamma i hela materialet samtidigt, utnyttjas energin på effektivast möjliga sätt.

Varm luft sparar energi!

varmluft-sparar-energi-pegil

Pegil satsar på energisnåla produkter

Det går bra för Skultorpsföretaget Pegil. De har levererat ventilationsaggregat till Västerås kommunala bostadsbolag.

Läs hela artikeln i SLA»

Pegil AB Industrigatan 5 • 541 57 Skövde • Telefon: 0500-450 400 • E-post: info@pegil.se   •  Mån–fre: 08.00–17.00 Lör–sön: stängt  Svensk ventilation