Livsmedel

Microteknik i processer för livsmedelsindustrinAktuella processer för livsmedelsindustrin är pastörisering och torkning av livsmedel. Pastöriseringen kan gälla bröd som får bättre hållbarhet samt torkning av frukt och grönt för bättre kvalitet. På SIK Livsmedelsinstitutet används mikrovågsteknik för torkning av olika livsmedel.

Andra torkprocesser
Mikrovågsenergi i kombination med luftbehandling används i flera andra torkprocesser.

Några exempel:
– Torkning av blackade gjutformar av sand för gjuterier
– Torkning av keramiska material, t ex handfat och toalettstolar
– Torkning av allehanda frukter och grönsaker
– Torkning av lösningsmedelsbaserade färger med återvinning av lösningsmedlet i en kombinerad mikrovågs- och vakuumugn
– Torkning av plastgranulat före pressning

Varm luft sparar energi!

varmluft-sparar-energi-pegil

Pegil satsar på energisnåla produkter

Det går bra för Skultorpsföretaget Pegil. De har levererat ventilationsaggregat till Västerås kommunala bostadsbolag.

Läs hela artikeln i SLA»

Pegil AB Industrigatan 5 • 541 57 Skövde • Telefon: 0500-450 400 • E-post: info@pegil.se   •  Mån–fre: 08.00–17.00 Lör–sön: stängt  Svensk ventilation